Икономическото сътрудничество между Кипър и Русия се засилва

Кипър подписа споразумение с Русия

Кипър и Русия подписаха протокол, очертаващ възможностите и перспективите за по-нататъшно разширяване на сътрудничеството, включително иновации, индустриално сътрудничество, медицински услуги, транспорт, телекомуникации и информационни технологии.

Делегациите начело с финансовия министър Харис Георгиадис и руския заместник-министър на икономическото развитие Алексей Груздев се срещнаха в Никозия, за да преразгледат икономическото сътрудничество между двете страни по време на 10-ата среща на междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между Кипър и Русия.

„Това е важна стъпка, която допринася за разширяването на отношенията между двете страни във всички сфери на сътрудничество“, каза Георгиадис пред репортери след подписването на протокола, описвайки Русия като „изключително важен партньор“ за Кипър.

„Имахме възможност днес да обсъдим всички аспекти на сътрудничество и да подпишем протокол, който очертава както възможностите, така и перспективите за по-нататъшно разширяване на сътрудничеството и в същото време имахме възможност да подготвим предстоящото посещение на президента Анастасиадис в Москва, след няколко седмици“.

Руската делегация пристигна в Кипър в понеделник. Двете делегации се срещнаха вчера в Министерството на финансите, за да обменят информация за състоянието на икономиката на двете страни и потенциалните области на двустранно сътрудничество, включително в областта на търговията и туризма. Президентът Никос Анастасиадис трябва да посети Москва по-късно този месец. Русия е вторият по големина източник на входящ туризъм в Кипър. Руските бизнесмени и юридически лица са основен източник на доходи в бизнес сектора, включително счетоводни и адвокатски кантори.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*