Здравей, Лято!

Настъпи астрономическото лято, днес е и най-дългият ден в годината – 15 часа, 19 минути 33 секунди.

Слънцето ще бъде на 153 029 029 км от Земята. Това разстояние ще продължи да нараства до момента на преминаването на планетата през афелия – най-отдалечената от Слънцето точка на елиптичната земна орбита.

И докато в Кипър все още казваме, че лятото за сега си го бива, не е много горещо, в Русия падна обилен сняг, а в Щатите термометрите подскочиха до 49 градуса.

Горещините станаха причина и за отмяната на редица полети от летището на Финикс, щата Аризона. Температурата там достигна 49 градуса. Такава стойност там е отбелязвана само три пъти в историята на измерванията.

Авиокомпания “Американ еърлайнс” отмени вчера 50 свои полета от града, като обясни това с техническите особености на пътническите самолети, които при такива атмосферни условия имат нужда от по-дълго засилване по пистата, за да се откъснат от земята.

В Лас Вегас, Невада, също бяха отчетени рекордните за града над 47 градуса по целзий.

Спокойно, в Кипър не ни очакват такива стойности, завчера в Ларнака поваля, днес вероятно и в Лимасол малко ще се поразхладят. До края на седмицата кипърските синоптици ни успокояват с 35 градуса. А по-късно, след 20-тина дни…, ние си знаем какво ни чака! И все пак, имаме си море, планина и… климатици!

Хубаво лято, почивка и отпуски на всички наши читатели и приятели!

И не пропускайте да си купите последния ден на списание БГ Фактор, което е по всички периптера и български магазини в Кипър! С прекрасните материали в него, жегата ще ви се стори по-поносима!

 

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.