За пътя и за целта  

 

„Историята ни показва, че най-забележителните победители преди своя триумф обикновено са преодолели смазващи препятствия. Те са победили, защото са решили, че няма да позволят на провала да ги обезсърчи.“  

Б. ФОРБС

Точно преди една година група мечтателки се събрахме в малък офис. Спомням си всеки миг и всяка дума. Срещата ни започна с неканен гост и неприятен разговор, но нито една от нас не му отдаде значение и не го прие за лош знак. Напротив! Загърбихме старите истории, забравихме предишни неуспехи, обърнахме гръб на недоброжелателите и на онези, които хихикаха ехидно и решихме да дадем живот на една МЕЧТА. И тази мечта днес е реалност. Създадохме списанието „БГ Фактор“, което навърши една година.

Да ни е честит този първи рожден ден! На нас и нашите верни читатели!

Не ни беше лесно да започнем от нула, в пряк и преносен смисъл. Но бяхме ентусиазирани и решени да успеем. Искахме да дадем на българите в Кипър нещо стойностно, нещо интересно, нещо, което да наричат „свое“. Направихме всичко възможно списанието да бъде за всички. Не разделяхме читателите си на свои и чужди, на подкрепящи ни и обърнали ни гръб. Старахме се да бъдем коректни към всички, да сме полезни и да помагаме когато и с каквото можем. Разчитахме само на себе си. Водеше ни желанието да успеем и мечтата, от която не отклонихме поглед нито за миг.

Вярвам, че направихме нещо хубаво!

Знам, че ще продължим да го правим!

През тази една година всяка от нас премина през своите лични житейски битки, но въпреки всичко не се отказа. Не печелим от това, че правим списание. Нашата единствена награда е интересът на нашите читатели, техните критики, които ни карат да ставаме по-добри, и техните похвали, които засилват увереността ни, че правим нещо добро. Старахме се да бъдем заедно с българите навсякъде, където това беше нужно. Старахме се да покажем всичко хубаво, което сънародниците ни тук в Кипър са постигнали, старахме се да представим личности-примери, да обогатяваме знанията и културата, да поддържаме българското далеч от България.

Дали успяхме?

Това ще кажат нашите читатели. А ние имаме такива и те са първите, на които искам да кажа БЛАГОДАРЯ! Благодаря, че ви има, благодаря, че сте с нас, че ни подкрепяте, че вярвате в това, което правим! Без вас „БГ Фактор“ нямаше да го има.

Знам, че има и такива, които само гледат отстрани с ехидна усмивка и чакат поредния провал, който да посочат с пръст и да кажат: „Аз нали ви казах!“ Винаги има и такива. Благодаря им, че ни дават енергия и хъс за работа!

Издадохме 6 броя и затворихме една трудна, но успешна за нас година.

От днес по всички периптера и български магазини в разпространение е брой 7. Влизаме във втората си година уверено и без колебание.

Минахме през трудности и радости. Често се питахме „Има ли смисъл“. Но отговорът винаги беше „Да!“. И най-голяма заслуга за това има г-жа Ева Иванова. Тя е тази, която даде идеята за списанието, тя е тази, която никога не се отказа, тя е тази, без която ние няма да сме ЕКИП, тя е тази, която винаги е на мястото си и никога не спира пред трудности. Тя е двигателят, сърцето и душата на списанието ни. Осем години правеше същото, за да го има и Българският Вестник в Кипър, въпреки трудностите и кризата от безпаричие.

Благодаря ти, Ева!

Благодаря ви Бистра, Ади, Силве, Венета, Добрине, Катерина! Без вас нямаше да се случи „БГ Фактор“!

Благодаря ви Теди, Мария, Тони, Нели, Веси, Любо, Светльо, Веско, Цвети, Иван…Няма как да изброя имената на всичките ни читатели, които идваха при мен да изкажат възторга си, които чакаха с нетърпение да излезе и следващия брой.

Благодарим на Western Union, Olympic ins Ltd, OPAP Cyprus, Orthodoxou&Son, Cyprus Import Co Ltd и всички, които ни подкрепят и съдействат!

Продължаваме! Мечтата ни, наречена „БГ Фактор“ е нашата цел. И ние ще продължим по пътя към нея. Заедно!

Живка Милова

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*