Жертвите от масов гроб ще бъдат предадени на близките

Разкриването на масов гроб е било завършено в гробището на Св. Константин и Елена, където са били открити останките на 25 изчезнали лица.

Самоличността на 24 от 25-те тела са били известни на органите и роднини със сигурност, от известно време насам. Мъртвите са били убити при сблъсъците по време на преврата, подкрепен от хунтата, който започва на 15 юли 1974 г. и е продължава около една седмица.

Самоличността на 25-тия човек скоро ще бъде потвърдена според властите.

Правителството обеща на роднините на 25 изчезнали лица, че останките на техните близки ще им бъдат върнати за погребение в рамките на следващите две до три седмици. Роднините ще могат да избират всяко гробище, което искат, включително и гробището на Свети Константин и Елена.

Правителствени източници заявиха, тяхната цел е погребалните церемонии да се проведат преди 15 юли, когато е годишнина от преврата, който е довел до турската инвазия на острова.

Ексхумацията и идентифицирането на 25-те изчезнали лица се провежда вътрешно от Република Кипър. То не е свързано с Комитета за безследно изчезналите лица, който включва членове от кипърските гърци и кипърските турци. 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*