Екстремисти разкъсаха кипърския флаг пред съда във Фамагуста

Корай Башдогрултмачъ и Чънел Сенем

Турските националисти екстремисти, известни като Сивите вълци в четвъртък следобед, предизвикаха безредици пред съда във Фамагуста в окупираната северна част.

Досъдебното производство по случая с двамата кипърски турци, които развяха кипърски флаг в окупираните райони беше отложено за по-късно следобед.

Както беше съобщено от “Филелефтерос”, Сивите вълци, носейки турски знамена и ножове, се опитали да атакуват двойката, което довело до ареста на двама от екстремистите.

Това ще бъде 19-то явяване пред съда за Корай  Башдогрултмачъ и Чънел Сенем, след като вдигнаха знамето на Кипър пред своя дом в Агиос Лукас в окупираните територии.

Демонстрация в подкрепа на двойката е трябвало да се състои от Ледра палас в 19:00 ч. в четвъртък. Тя е резултат от сътрудничеството между няколко кипърски гръцки политически партии и организации.

На двойката била предложена сделка за жената, да свалят обвиненията срещу нея, ако Башдогрултмачъ се съгласи да поеме цялата вина.

Ако той се е съгласи, ще бъде изправен пред три обвинения, включително за нарушаване на обществения ред и непризнаване на режима на отцепилата се северна част, което се равнява на пет години лишаване от свобода.

Двойката е отказала сделката, като е казала, че са вдигнати знамената заедно и двамата вярват, че те като кипърци са имали право да го направят.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*