Добрата новина: Разкриват нови линии на летище Варна през 2017 г.

Летище Ларнака също влиза в програмата на компанията

Пет нови целогодишни линии ще бъдат разкрити на летище Варна през 2017 г., съобщи Оуен Джонс, корпоративен директор на една от големите нискотарифни авиокомпании. Полетите ще бъдат до германските градове Дортмунд и Мюнхен, Айндховен (Холандия), Милано (Италия) и Ларнака (Кипър). Освен това компанията ще увеличи полетите си до Лондон от 7 на 10 седмично.

Джонс допълни, че началото на новите целогодишни линии ще бъде поставено през юли 2017 г. През същия месец ще бъде открита и нова база на компанията, в която ще бъде разположен един самолет Airbus A320 със 180 места. По думите на Джонс това ще бъде осмата база на компанията в България, като другите седем са в София.

Инвестицията на фирмата във Варна ще бъде 98 млн. долара, ще бъдат разкрити 36 работни места за летателни екипи и още около 250 по обслужването на новата база.

Новите целогодишни полети ще предложат още по-големи възможности на клиентите, допълни Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на компанията-концесионер на летището “Фрапорт Туин Стар Еърпорт мениджмънт” АД.

Той отчете, че през тази година полетите до двете български морски летища във Варна и Бургас са се увеличили средно с 22%. През следващата година компанията планира да стартира 70 инвестиционни проекта на двата аеропорта. По думите на Хеппе през 2016 г. в летищата са вложени 14 млн. лева, а догодина сумата ще нарасне на 20 млн. лева.

Източник: БТА

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*