Българско семейство в Кипър работи по 15-18 часа на ден, за да осигури средства за лечение за 25 годишния си син

След случая с малката Александра ми се обади сънародничка, която помоли за среща. Срещнахме се набързо, но от историята, която ми разказа, душата ми заплака…

Иванка и Николай Колеви са от Добрич и от 10 години работят в Кипър, Ларнака. Не казвам „живеят”, защото на практика само работят, за да съберат необходимите средства за трансплантация на костен мозък на единствения им син Иван.

Момчето следвало тонрежисура в Нов български университет, но прекъснало преди четири години заради заболяване „Миастения гравис”. Четири години го лекуват в България, но вместо да се оправя, става по-зле. Вече говори трудно, зрението му е пострадало тежко и почти не вижда. Опитва да се справя сам в София, посещавайки периодично лекарите си.

Надеждата идва под формата на новина, че лекар в Санкт Петербург лекува успешно това заболяване с трансплантация на стволови клетки. Вече имало няколко случая на болни от България, повлияли се от това лечение.

Родителите работят като волове почти денонощно, за да съберат заветните десет хиляди евро, за да заведат единственото си дете на лечение. Николай работи в Зорбас като хлебар, а Ваня работи от години в известна верига магазини, но на непълен работен ден. През другото време чисти къщи, офиси и входове…

Колежките й от магазина опитали да помогнат. До момента събрали 1700 евро, но трябват още много…

Възхитих се от достойнството и смелостта на тези двама родители. Не плачат, не се окайват, не просят, работят, работят, работят….

Приятели, ако ги познавате и искате да помогнете на това измъчено семейство, обадете им се, вдъхнете им кураж, със сигурност имат нужда от една добра дума. Не са изгубили надежда, знаят, че единственият им син Иван ще живее.

Телефони за контакт:

Николай – 96 889 488

Иванка – 96 890 205.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*