Българка от Дали в битка с рака

 

Спешно се нуждае от помощ

Петя Димова Сардалу е на 47 години и от 17 години живее в Кипър. Смесен брак, съпруг кипърец, с когото имат 3 деца, на 10,13 и 26 години.

Преди повече от две години лекарите диагностицират рак в III стадий с локални разсейки. Следва операция в Германия през април 2016-та в Университетска болница във Франкфурт Одер, която е финансирана от Министерството на здравеопазването на Република Кипър. В Германия отстраняват тумор от 1,5кг, премахват дебелото черво и извеждат колостома, с която е и до момента. Остават част от тумора в областта на опашката, за да може поне да се движи. Немските лекари й дават 6 месеца живот, но тя се бори с нокти и зъби, спазва строг хранителен режим и все още е жива. Днес се пита „До кога”…

Преминава през продължителни химиотерапии, едната за 4 месеца, втората около година и половина. От месец болестта се е активирала и туморните маркери се покачват с всеки изминал ден. Всеки момент очаква одобрение от МЗ за финансиране за консулт и ново лечение в Германия, което покрива пътните й разходи и лечение.

Спешно се нуждае от средства в порядъка на 1000 евро, за да се подготви за пътуването и за разходи за придружител и храна. Надява се на съпричастността на сънародниците ни, които биха имали възможност да й помогнат според възможностите си.

„Не зная, ако си отида, как да подготвя децата и близките си за края. Но казват, че надеждата умирала последна. Така е и с мен. Вярвам, че имам още малко живот. Предния път ми помогнаха от училището на децата и от църквата. Но сега ме притиска времето, до броени дни трябва да бъда готова за пътуването, каквото и да е то … ”

До нея неотлъчно стои приятелката й Миглена Щерева, която помага с каквото може. Но както казва народът ни, една лястовица пролет не прави…

Приятели, сънародници,

Екипът на BGФактор ви приканва, ако имате възможност, да се включите в битката на Петя. Да я подкрепите морално и материално, всеки според възможностите си. Няма време за откриване на банкова сметка, но може да се свържете с нея или с Миглена и да уточните начина на изпращане на помощта си. Може да ползвате и услугите на местните куриери.

Неведнъж сме помагали на сънародници, изпаднали в беда, заедно, обединени от мисълта, че животът, здравето, децата ни, са най-ценните неща, право на всеки. Да опитаме и този път!

Благодарим ви от името на Петя и нейното семейство!

За контакти: Петя Димова – тел. 97 802 074

Миглена Щерева – тел. 99 361 039

Адрес: 2546 Ilioupoli, Dali

14, Patmou

Petya Dimova

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*