Бойко Борисов: На изборите ще се види кой колко е силен

Той съобщи, че тече мащабна операция в цялата страна и обеща масови арести на купувачи на гласове и на трафиканти на хора

„Изборите са състезание да се покаже кой кой е, колко е силен, ако те подкрепят 1 млн. души имаш една тежест, ако са 100 хил. – друга, ако 500 човека – трета”, заяви премиерът Бойко Борисов, който беше гост в предаването “Здравей, България” по Нова ТВ.

Така министър-председателят коментира изказване на лидера на ДПС Лютви Местан, който намекна, че слабо представяне на изборите, може да разклати правителството.

„Местан прави заявка, че ако се представим слабо на изборите, ще ни атакуват, ще атакуват коалицията. При нас обаче този въпрос не стои, защото няма значение кой как ще се представи поотделно.

Важно е цялата коалиция да се представи добре на изборите, за да не може опозицията да ни атакува, с вотове на недоверие, с предсрочни избори и т.н. Местните избори винаги са повличали крак, ако се представиш добре, ще управляваш стабилно”, категоричен е премиерът.

„От една страна за Цветан Василев – много хора ме упрекват, че по времето на ГЕРБ банката се разраства. Много пъти съм казвал, че ако не бяхме я подкрепяли, тя щеше да се срути. Когато портфейлът вече е клатещ се – даже когато Симеон Дянков каза, че на една друга банка правителството е помогнало, щяха да го съдят. Той увери, че подобни неща се правят в цяла Европа. Орешарски и Чобанов трябва да понесат отговорност за това, което направиха. Горанов е добър финансов министър и няма никакви обвързаности”, каза премиерът.

От ефира на телевизията Борисов призова хората да гласуват на референдума и категорично отхвърли твърденията, че ГЕРБ са причина да отпаднат два от въпросите за референдума и че не подкрепят президента Росен Плевнелиев. „Не може все ние да сме виновни. С Плевнелиев сме в прекрасни отношения, подкрепяме го и призовавам всички да гласуват на референдума”, каза той.

За очакването, че няма да има честни избори:

„Надявам се, че няма да се правят такива внушения. Ние тази година пари за изборите не сме давали, дори за платени репортажи по телевизиите. Надявам се в някое село да не се подведат, защото не са ни нужни такива гласове. Дори заплашвам моите депутати да не се подведе някой, защото има много села и паланки. От едно село може да стане такъв проблем, така да ни оцапат”.

Министър председателят коментира и лидера на партия „Солидарност” Христо Младенов, който заплаши журналистът на Нова ТВ Вероника Димитрова след разследващ репортаж: „Вчера щяха да го приберат, но той има имунитет въпросния господин. Но ще му бъде поискан имунитетът. Това, че е казал, че ме подкрепя – можеш да подкрепяш,когото си искаш. Аз пък подкрепям Реал Мадрид. Ние нямаме нужда от такава подкрепа”.

Освен това

Борисов обеща коледни добавки за най-бедните пенсионери:

„За Коледа ще има по 40 лева допълнително за най-бедните пенсионери”. Той обясни, че това ще струва на държавата 50 милиона лева и направи второ обещание: „Добавки към пенсиите ще има и за Великден„.

Премиерът информира и за специална операция на органите на реда, която тече в момента:

„Масови арести на купувачи на гласове и на трафиканти на хора текат сега. От 6 ч. тази сутрин започна операция в цялата страна. Над хиляда души трябва да бъдат задържани. Така ще гарантираме честни избори. Разбира се, разследването тече от известно време, защото не можем да ги задържим без основание, това не е някакво беззаконие”.

За случая с граничаря, който застреля нелегален имигрант край град Средец, Борисов заяви: „Той не е нито герой, нито убиец. Той е просто човек, който си е свършил работата. Малшанс е, че е загинал човек”.

На въпрос дали е пуснал руски самолет да прелети над България, както уверяваше по-рано, Борисов заяви: „ Не е прелитал, как ще е прелитал. Просто те заявяват”. Попитан защо е казал, че го е пуснал, той отвърна: „Защото просто до последно щеше да прелети. Цяла нощ, до 2 часа, не си спомням вече, Ненчев и щабът треперехме, а по дипломатичен път им казахме: „недейте го правете, не ни провокирайте, защото трябва да ви свалим”. На Шабла ракетните ни войски са най-добрите и те прекрасно знаят с какво разполагаме”, каза премиерът.

За изказването на руския външен министър Лавров Борисов заяви – „важно ми е, че не само ме четат, а и ме коментират”.

„Аз нямам разкрач, аз стоя много стабилно вътре в страната си” – така коментира Борисов отношенията на България с Русия и САЩ. „Когато американските централи са подписали договори, които не могат да ни балансират енергията, аз не им го спестявам на американските другари.

Когато руските другари ни дават най-скъп газ, или достатъчно скъп газ за братски народ, аз не им го спестявам. Когато един проект като Бургас Алексондропулос е опасен за екологията на България, аз го спирам”, заяви министър-председателят. В крайна сметка той обобщи, че „България е в Европа и ние сме с европейците”.

Източник: NovaNews.bg    

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.