Арестуваха 40 годишна козметичка в Лимасол без лиценз

Рекламирала във Фейсбук козметични процедури с ботокс

В понеделник в СПА център в Лимасол бе задържана 40 годишна козметичка, работила през необходимия леценз. При обиска са открити ампули с ботокс, които могат да бъдат прилагани само от лекар.

Жената поставила обявление във Facebook, че ще изпълнява пластична, реконструктивна и естетична хирургия в спа центъра на Лимасол на определени дати.

С подставено лице като клиент, полицията затяга примката около козметичката, която не успяла да представи лиценз за работата си и за продуктите, които инжектира в клиентките си. Задържана е за три дни, а след това случаят ще влезе в съда.

Миналия месец 41-годишен мъж беше арестуван отново в Лимасол, с подозрение, че е фалшив лекар, след като се представял като дерматолог и предлагал различни козметични процедури, включително ботокс инжекции.

Ботокс инжекции може да се прилага само от лекар.

След последния арест Организацията по пластична, реконструктивна и естетична хирургия призова гражданите да бъдат особено внимателни при избора, който правят, и винаги да се консултират с лекар. Според тяхното изявление, случаите са зачестили в различни козметични салони, където процедурите се правят от самите козметички или от поканени неуспели лекари от чужбина, които внасят лекарства без контрол и лицензи. От организацията по пластична хирургия призоваха властите да се справят ефективно с това неприемливо явление, което често пъти е опасно за обществото.

 

2 коментара

  1. Аз също имам какво да кажа по този въпрос за ботокса .Има зъболекар в Никозия,който поставя Ботокс,аз лично,6-месеца изтърпях последствията…Имам и снимки

  2. Мариета, как така при зъболекар за ботокс?!? Все едно да отидем да се подстригваме при кварталния месар! Ти си знаеща жена и си поела неразумен риск, да му се не види! Точно по тази причина сложихме този материал, защото много дами се доверяват на гастролиращи в Кипър “специалисти”.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*