Агия Напа казва „НЕ” на британските „туристи – хулигани“

Кметът на Агия Напа Янис Карусос е написал писмо до британските медии и туроператори, споменавайки, че младежите, „нискокачествените“ туристи от Великобритания са нежелани в популярния курорт.

Писмото беше публикувано във в.„Телеграф“ във Великобритания под заглавието „Пияни момчета вече не са добре дошли в Агия Напа, предупреждава кметът“, защото иска да превърне Агия Напа в „най-космополитния туристически курорт на Средиземно море“.

Карусос заяви, че след обсъждания с други заинтересовани страни е време да се сложи край на пазара на „нискокачествения туристически поток“, тъй като той е само 8% от пристигащите в курорта и не иска останалите 90% туристи да бъдат отблъснати и разочаровани от лошото поведение на тази младеж.

Агиа Напа е извървяла трудния път към успеха в туризма през годините – била е популярна сред кипърските младежи през осемдесетте години до шумна клубна дестинация през деветдесетте години, затишие през следващото десетилетие и възобновяване през последните години като парти дестинация, както и всички главоболия, произтичащи от това при  правоприлагането и репутацията на града.

„Ние няма да позволим на малък брой посетители да отблъснат останалите 90 процента от почиващите, с неприличното си поведение и непристойно поведение“ казва Карусос в писмото си. В града ще бъде инсталирана нова система за видеонаблюдение, за да се предотврати и накаже подобен вид поведение и незаконни действия.

Курортът е инвестирал в нови хотели, апартаменти, градска инфраструктура, както и в новото яхтено пристанище на стойност 220 млн. евро, което ще бъде отворено през следващата година. Някои курорти в Испания предприемат подобни действия.

Сайтът Ladsholiday.com, описва Агия Напа по следния начин: „Ако вие и вашите приятели искате да изживеете една типична мъжка почивка, то вашата дестинация е Агия Напа на остров Кипър, която ще ви даде това, от което се нуждаете“. Там има много клубове, някои от най-добрите барове, както и много красиви плажове.

В миналото Агия Напа е било малко, мирно рибарско селище. Но не и сега – Кипър прегърна клубната култура, а островът сега активно насърчава групи да идват тук и да се забавляват.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*